Lanterne de cap

Ce să verifici când cumperi o lanternă de cap cu LED

Vrei să cumperi o lanternă de cap cu LED la cel mai bun raport calitate/preț? Chiar dacă prețul produselor este influențat de performanțele acestora, trebuie să alegi inteligent pentru a beneficia de o soluție de iluminat cu adevărat eficientă.

Și trebuie să alegi în funcție de scopul în care vei folosi frontala. Pentru că, anumite specificații sau avantaje ale unui produs s-ar putea să nu te ajute. În acel caz vei ajunge să folosești o lanternă a căror performanțe nu te vor ajuta în desfășurarea activităților tale. Pe scurt, vei plăti pentru un produs pe care nu îl vei folosi la adevărata lui valoare.

Așadar, iată ce trebuie să faci înainte de a cumpăra o lanternă de cap cu LED.

Lista specificațiilor pe care trebuie să le verifici

În primul rând, gândește-te în ce tip de activități vei folosi fronatala. Poate fi pentru drumeții montane, pescuit nocturn, reparații auto, sau ieșiri în natură cu familia.

În funcție de aceste activități vei avea nevoie de performanțe specifice, sau nu.

Spre exemplu, pescuitul nocturn va necesita o lanternă de cap rezistentă la umezeală și, poate chiar la scufundări de scurtă durată.

În cazul drumețiilor montane, frontala trebuie să dispună de funcția zoom pentru adaptarea fascicolului luminos. Același lucru se impune și pentru reparații în spații înguste și întunecoase.

Mai mult, verifică intensitatea luminoasă și treptele de putere ale frontalei. De la caz, la caz poți opta fie pentru o lanternă cu un LED, sau cu mai multe.

Dimensiunea și greutatea sunt caracteristici esențiale pentru că ele influențează în mod direct confortul la purtare. Tot din această perspectivă va trebui să verifici și modul de prindere al frontalei, precum și opțiunile de ajustare ale curelelor și bretelelor.

Nu uita de acumulatori și de capacitatea bateriilor folosite. Vei avea nevoie de baterii eficiente, dar și de acumulatori de rezervă, în special atunci când ești în natură, departe de surse de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *